Hírek, Információk
  • Regisztráció

Építőipari üzletág

Generálkivitelezés
Magasépítés
Mélyépítés
Könnyűszerkezetes épületek építése
Műemléki épületek felújítása
Tervezés


bővebben...

Reklám üzletág

töltőállomások reklámhordozóinak gyártása
plasztikus betűk kialakítása
világító reklámtáblák gyártása
vákumformázott műanyag termékek
reklám és közúti táblák gyártása
LED világítási rendszerek gyártás-szerelése
grafikai tervezés, kivitelezés

bővebben...

Egyéb üzletágaink

aluminium és acél lakatosipari termékek gyártása
villamossági szerelés
elektrosztatikus porszórás-festés
vákumformázás
gépi földmunka végzés
daruzás
talajvízszint süllyesztés

bővebben...

Elkészült a Táncsics utcai társasház

 

Már év elején elkészült a Modinvest Kft. saját ingatlanon és beruházással épült új társasháza Kiskunhalas belvárosában, frekventát helyen. A közel 1800 m2 nettó alapterületen 15db lakás, 6db üzlethelyiség és 3db garázs került kialakításra. A háromszintes épületben a lakók kényelmét 1db 630kg teherbírású személyfelvonó is szolgálja. Az épület korszerű, hőszigetelő téglából épült, 15cm vastag kőzetgyapot hőszigeteléssel ellátott falainak és háromrétegű üvegezésű hőszigetelt nyílászáróinak köszönhetően nyáron kellemesen hűvös, télen kedvező költséggel a kívánt hőmérsékletre fűthető.

Bővebben: Elkészült a Táncsics utcai társasház

Átadták Európa egyik legnagyobb szárnyasüzemét Mélykúton

A 18 ezer négyzetméteres Hunent-gyárat a Merkbau és a Modinvest építette fel. A több mint 12 milliárd forintból kialakított létesítményben akár napi 50 ezer kacsát dolgozhatnak fel.

Célba ért Közép-Magyarország egyik jelentős fejlesztése: átadták a Bács-Kiskun megyei Mélykúton a Hunent Zrt. víziszárnyas-feldolgozó üzemét. A magyar családi vállalat 12,6 milliárd forintos fejlesztését a Merkbau Kft. és a Modinvest Kft. kivitelezete: a 18,3 ezer négyzetméteres gyár projektje 2017 szeptemberében rajtolt el, legutóbb pedig a júliusi bokrétaavató ünnepségen számoltunk be róla. A beruházást az állam mintegy 4 milliárd forinttal támogatta és jelentős összeggel hozzájárult a projekthez a nemzetközi tulajdonú, orosz részvétellel működő Nemzetközi Beruházási Bank is.

 

Európai viszonylatban is egyedülálló üzem épült

Az 5 ezer fős Mélykút életét jelentősen befolyásoló nagyberuházás során felépítették Európa legnagyobb és leghatékonyabb víziszárnyas-vágóhídját, mellyel 350 munkahelyet teremtettek. Korábbi nyilatkozatok alapján a létesítmény alkalmas lesz napi 50 ezer kacsa, vagy 25 ezer liba vágására és feldolgozására.

A 8,8 hektáros telken megvalósított zöldmezős beruházásban kialakítottak a vágóhíd mellett

  • egy feldolgozó üzemet,
  • egy hűtő- és fagyasztóházat,
  • valamint egy szennyvíztelepet is.

magyarepitok.hu

Bokrétaünnep a mélykúti gigaépítkezésen

bokrétaünnep, vagy régies nevén, a német-osztrák Gleichenfest tükörfordításával: falegyenünnep, az építők és építtetők közös ünnepe, amelyet az épület tartószerkezetének elkészültekor szoktak megtartani.
Az egyes fontosabb munkafázisok után ünnepélyes összejöveteleket tartottak, ezeken találkozhattak a vezetők és beosztottak, és hasonlóan az aratás utáni hálaadási ünnepségekhez (aratóünnep), megünnepelték a munka eredményét.
A hagyományok szerint az épület legmagasabb pontjára bokrétafát állítanak, vagy bokrétacsokrot helyeznek el.

A Mélykúton épülő víziszárnyas feldolgozó üzem a közelmúltban már elérte a legmagasabb pontját, a hagyomány-tisztelő ünnepet azonban július 17-én tartották meg, s került a létesítmény tetejére a bokréta. Az ún. tálcázó helyiségben a több mint 300 szakmunkást Kurt Weiss vezérigazgató, valamint Knáb János, a Merkbau Kft. műszaki igazgatója köszöntötte. Mindketten hangsúlyozták, milyen kiemelkedő jelentőségű a beruházás, ami terv szerint halad, s az őszi próbaüzemnek nem látják akadályát. Megköszönték valamennyi dolgozó munkáját, majd a szokásoknak megfelelően délutáni ebéddel kedveskedtek munkatársaiknak.
Az eseményen együtt koccintottak a projekt sikeréért a beruházásért felelős Kiss István a Zrt. igazgatósági elnöke, Kurt Weiss vezérigazgató, valamint a kivitelezést végző cégek képviselői Knáb János műszaki igazgató és Németh Miklós a Modinvest Kft. ügyvezetője.
Az építési mérföldkőnél megjelent családjával a létesítmény felelős építész-tervezőője Birkás Gábor úr is.

Új Tűzoltóság épül Kiskőrösön

 

A tervek szerint még az idén megkezdődhet az új kiskőrösi tűzoltólaktanya építése. A beruházással a tűzoltók egy vadonatúj, a most használtnál háromszor nagyobb, korszerű épületbe költözhetnek. A beruházás nemcsak Kiskőrös, hanem a környező településeken élő emberek biztonságát is erősíti.

A kiskőrösi méretét tekintve az ország legkisebb hivatásos tűzoltó-parancsnoksága.
A tűzoltóknak jelenleg otthont adó két épületrész – ugyanis nem egy épületben van a tűzoltóság – összesen is csak 339 négyzetméter. A legénységi épület több mint száz éves, egykor városi fogdaként üzemelt. A 132 négyzetméteres szertárban a tűzoltóautók, védőruhák és egyéb speciális eszközök tárolása miatt nagyon kevés a hely. A szertár épületét a hivatásos tűzoltók a Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel közösen használják.

Bővebben: Új Tűzoltóság épül Kiskőrösön

Mélykúton folyik a térség legnagyobb beruházása (videóval)

Az ütemezésnek megfelelően folyik a térség legnagyobb ipari beruházása Mélykúton, a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó üzemének építése, melynek kivitelezője a kiskunhalasi Merkbau Kft. és a Modinvest Kft.

Terveik szerint ősszel már megkezdődhetnek a próbavágások az új víziszárnyas-vágóhídon.

A magyar kormány által 4,4 milliárd forinttal támogatott zöldmezős beruházással mintegy 350 új munkahelyet hoznak létre a felső-bácskai kisvárosban, ahol a közel 9 hektáros telken a beépített terület több mint 18 ezer négyzetméter lesz. Az új üzem alapkövét múlt év szeptember 15-én rakták le és az építkezés első ütemét idén szeptember végére szeretnék befejezni és akkor kezdődnének a próbavágások. A tervek szerint novemberben már teljes kapacitással működhet a vágóhíd, ahol egy tízórás műszakon 50 ezer kacsát dolgozhatnak fel. A vágóhíd mellett készül egy feldolgozó üzem, egy hűtő- és fagyasztóház és egy szennyvíztelep is.

 

Tekintse meg az építkezésről készült legfrissebb drónfelvételt.

https://www.youtube.com/watch?v=a-KUyjbDm04&feature=youtu.be

Emléktábla hirdeti a kastély nívódíját

Ünnepélyes keretek között avatták fel a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont építőipari nívódíját hirdető emléktáblát pénteken délután, és ugyancsak az eseményen adták át az alvállalkozók elismeréseit is.
 
A díjat az építtető gyulai önkormányzat, a tervező és a generálkivitelező Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. tavaly decemberben vette át.

Krizsán András, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke elmondta, egy olyan történeti épület megújulását ünnepelhetik az elismeréssel, amely méltán híres és méltán rangos Európa-szerte.

A tervezők képviseletében Földes László hangsúlyozta, az Almásy-kastély mai formájának elnyerése sokféle szakértői csoport, sok éven át tartó elkötelezett munkájának eredménye.

 A generálkivitelező képviseletében Németh Miklós az alvállalkozók magas szintű munkáját méltatta. Az emléktáblát dr. Görgényi Ernő polgármester, Pallai Tibor, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány elnöke, Krizsán András és Németh Miklós avatta fel.

nergetikai korszerűsítést végzünk a III. Béla Gimnázium épületén

Energetikai korszerűsítést végeznek többek között a III. Béla Gimnázium épületén, a projekteket minden esetben uniós támogatásból fedezik.

Uniós támogatásból három iskola és egy óvoda felújítása is rövidesen indul Baján – derül ki a közbeszerzési értesítőben megjelent eredménytájékoztatókból.

A Bajai Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásából finanszírozza a III. Béla Gimnázium felújítását, melyet a bácsalmási Bács-Integrál Kft. kivitelez nettó 102,42 millió forintból.

A Szent Imre téren található iskolában megtörténik a tornateremhez kapcsolódó fiú-lány öltözők komplett felújítása, a közlekedők burkolatának felújítása, a tantermek parkettacsiszolása és javítása, minden szinten festés-mázolás, a belső ajtók felújítása és cseréje, valamint beléptető, videó megfigyelő, tűzjelző és riasztó rendszer kiépítése.

 

A Modinvest újítja fel három további intézmény épületeit

A város önkormányzata a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből fedezi három intézmény felújítását. Minden itt érintett épületen a kiskunhalasi Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. kivitelez majd.

A Szentistváni Általános Iskola épületeinek energetikai korszerűsítése nettó 98,25 millió forintból történik meg: az A épület, a tornacsarnok és a B épület is többek között új vakolatot, mészfestést, új kül- és beltéri nyílászárókat kap, valamint hőszigetelik a padlót és a mennyezetet. Elhelyezésre kerül továbbá 172 új radiátor és új fűtési szivattyúk is. Az energetikai korszerűsítéssel érintett beépített alapterület több mint 2000 négyzetméter.

104,6 millió forintból korszerűsödik a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola Malom utcai telephelye összesen 2531 négyzetméteren, valamint 48,3 millióból a Vöröskereszt téri telephelye is közel ezer négyzetméteren. A Petőfi utcai Óvoda épületei szintén közel ezer négyzetméteren újulnak meg további 43,4 millió forintból. Az utóbbi három épületen az energetikai korszerűsítés részeként napelemeket is elhelyeznek.

magyarepitok.hu

Tartalmas augusztus

A Modinvest Kft. által párhuzamosan végezett beruházások közül a közelmúltban több projekt is befejeződött, s került átadásra a megrendelőknek.

 

A folyamatosan haladó munkák közül augusztus hónapban az alábbi megbízások teljesültek:

Befejeződött a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola korszerűsítése, mely során az épület teljes felülete hőszigetelt felületet kapott, ami jelentősen fogja csökkenteni az intézmény fűtésszámláját, azáltal a könnyíti a költségvetését.

 

A Kisszállási Sallai István Általános Iskola tornaterme hasonló korszerűsítésen esett át, valamint ezzel egyidőben modern, tetszetős külsőt is kapott az épület.

 

Vadonatúj szolgáltató épületet kapott Kiskunmajsa. A helyi Tűzoltó őrs vehette át a modern, minden igényt kielégítő épületet.

 

Átadásra került a város által nyert pályázati támogatásból megvalósult Hirling József Lovaspark felújítása. A fél éves projekt során számos területen került felújításra a létesítmény, illetve kapott új épületeket. Megtörtént az ingatlan csatornázása, a melegítőpálya modern vízelvezetése, több ezer m2 térburkolat épült, új vizesblokk került kialakításra, megújultak kapubejárók, lettek új parkolóhelyek valamint a VIP épület funkcionális átalakítása is része volt a hatalmas beruházásnak.

Az ünnepélyes avatón a városvezetés és a Lovaspark üzemeltetői elismerésüket fejezték ki munkatársunknak Lengyel Szilárd építésvezetőnek, valamint két alvállalkozónak Fekete Jánosnak és Antóni Tamásnak.

 

Cégünk jelenleg is folyó munkálatai közül a közeljövőben több bajai beruházás van már célegyenesben, valamint hamarosan átadásra kerül a Kiskunhalas központjában épülő társasház, mely lakásainak és üzlethelyiségeinek az értékesítése is hamarosan befejeződik.

A Mélykúton épülő víziszárnyas feldolgozó üzem is az ütemezésnek megfelelően halad, ezért a tervezett próbaüzem időpontját nemsokára kitűzik.

Az év fürdője lett a Gyulai Várfürdő

A Gyulai Várfürdő nyerte el 2013-ban az „Év Fürdője” díjat, melyet a Turizmus és Profit 2014 keretében adták át az Utazó Magazin által felkért szakemberek és olvasók szavazatai alapján, melyet a Modinvest Kft. építésével alakult ki.

Az Utazó Turisztikai Díjának elnyerése elismerésként szolgál, és megerősíti a Gyulai Várfürdőt abban, hogy szolgáltatásainak színvonala megfelel a kor igényeinek és a vendégei elvárásának - közölte a cég menedzsmentje.

A már meglévő és magas színvonalat képviselő szolgáltatások – gyógyfürdő, strand, Castello Wellness és Szaunapark, Beauty Masszázs Szalon – mellett az AquaPalota a Gyulai Várfürdőnek egy új, színes, vidám és minden igényt kielégítő arcát kelti életre. A mintegy 900 négyzetméternyi vízfelületen számtalan élményelem – sodrófolyosó, álló-, és fekvőmasszázsok, vízesések, buzgárok, nyakzuhanyok, ugrómedence, családi csúszda, “fényalagút” testcsúszda, a Magyarországon egyedülálló módon felfelé tartó, a “fel(l)ejtő” fánkos csúszda - biztosítja a vendégek szórakozását. A vakmerő és rettenthetetlen vendégek próbára tehetik merészségüket a trambulinon, amelyről egy 4 méter mély ugrómedencébe csobbanhatnak. A kényelem sem marad el, hiszen pezsgőpadok, buzgárok, az új szaunavilág nyújtotta lehetőségek és egy vízi bár elégíti ki a fürdőzők minden igényét. Amíg a nagyok szórakoznak, hódolnak az izgalmas élvezeteknek, addig a kicsik a játszótereken lelhetnek lélegzetelállító kalandokra - írták.

forrás: http://gyulatelevizio.hu/

 

Címünk:
H-Magyarország
6400 Kiskunhalas, Kéve utca 39.
Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek: 8.00-16.00
Hétvége: ZÁRVA

Adatvédelem

Jelen Felhasználási nyilatkozat a Modinvest Kft. (http://www.modinvest.hu) weboldalra (továbbiakban weboldal) vonatkozik. Tisztelt Látogató a weboldal megtekintésével jelen nyilatkozatot tudomásul veszi és elfogadja. A Modinvest Kft.
bővebben ...

Cégcsoport

MSZ EN ISO 9001:2009 - 503/0197(4)
MSZ EN ISO 14001:2005 - KIR / 47(3)
MSZ 28001:2008 - MEBIR / 25(1)

Akik itt vannak!

Oldalainkat 9 vendég és 0 tag böngészi