Hírek, Információk
  • Regisztráció

Építőipari üzletág

Generálkivitelezés
Magasépítés
Mélyépítés
Könnyűszerkezetes épületek építése
Műemléki épületek felújítása
Tervezés


bővebben...

Reklám üzletág

töltőállomások reklámhordozóinak gyártása
plasztikus betűk kialakítása
világító reklámtáblák gyártása
vákumformázott műanyag termékek
reklám és közúti táblák gyártása
LED világítási rendszerek gyártás-szerelése
grafikai tervezés, kivitelezés

bővebben...

Egyéb üzletágaink

aluminium és acél lakatosipari termékek gyártása
villamossági szerelés
elektrosztatikus porszórás-festés
vákumformázás
gépi földmunka végzés
daruzás
talajvízszint süllyesztés

bővebben...

Emléktábla hirdeti a kastély nívódíját

Ünnepélyes keretek között avatták fel a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont építőipari nívódíját hirdető emléktáblát pénteken délután, és ugyancsak az eseményen adták át az alvállalkozók elismeréseit is.
 
A díjat az építtető gyulai önkormányzat, a tervező és a generálkivitelező Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. tavaly decemberben vette át.

Krizsán András, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke elmondta, egy olyan történeti épület megújulását ünnepelhetik az elismeréssel, amely méltán híres és méltán rangos Európa-szerte.

A tervezők képviseletében Földes László hangsúlyozta, az Almásy-kastély mai formájának elnyerése sokféle szakértői csoport, sok éven át tartó elkötelezett munkájának eredménye.

 A generálkivitelező képviseletében Németh Miklós az alvállalkozók magas szintű munkáját méltatta. Az emléktáblát dr. Görgényi Ernő polgármester, Pallai Tibor, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány elnöke, Krizsán András és Németh Miklós avatta fel.

Tartalmas augusztus

A Modinvest Kft. által párhuzamosan végezett beruházások közül a közelmúltban több projekt is befejeződött, s került átadásra a megrendelőknek.

 

A folyamatosan haladó munkák közül augusztus hónapban az alábbi megbízások teljesültek:

Befejeződött a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola korszerűsítése, mely során az épület teljes felülete hőszigetelt felületet kapott, ami jelentősen fogja csökkenteni az intézmény fűtésszámláját, azáltal a könnyíti a költségvetését.

 

A Kisszállási Sallai István Általános Iskola tornaterme hasonló korszerűsítésen esett át, valamint ezzel egyidőben modern, tetszetős külsőt is kapott az épület.

 

Vadonatúj szolgáltató épületet kapott Kiskunmajsa. A helyi Tűzoltó őrs vehette át a modern, minden igényt kielégítő épületet.

 

Átadásra került a város által nyert pályázati támogatásból megvalósult Hirling József Lovaspark felújítása. A fél éves projekt során számos területen került felújításra a létesítmény, illetve kapott új épületeket. Megtörtént az ingatlan csatornázása, a melegítőpálya modern vízelvezetése, több ezer m2 térburkolat épült, új vizesblokk került kialakításra, megújultak kapubejárók, lettek új parkolóhelyek valamint a VIP épület funkcionális átalakítása is része volt a hatalmas beruházásnak.

Az ünnepélyes avatón a városvezetés és a Lovaspark üzemeltetői elismerésüket fejezték ki munkatársunknak Lengyel Szilárd építésvezetőnek, valamint két alvállalkozónak Fekete Jánosnak és Antóni Tamásnak.

 

Cégünk jelenleg is folyó munkálatai közül a közeljövőben több bajai beruházás van már célegyenesben, valamint hamarosan átadásra kerül a Kiskunhalas központjában épülő társasház, mely lakásainak és üzlethelyiségeinek az értékesítése is hamarosan befejeződik.

A Mélykúton épülő víziszárnyas feldolgozó üzem is az ütemezésnek megfelelően halad, ezért a tervezett próbaüzem időpontját nemsokára kitűzik.

Utolsó hónapba lépett a „Gyula Várfürdő fejlesztés 2009” elnevezésű projekt kivitelezése

Utolsó hónapba lépett a „Gyula Várfürdő fejlesztés 2009” elnevezésű projekt kivitelezése.

Jelenleg a szakipari, és befejező munkák folynak. A homlokzat  „Keope” olasz greskerámiával történő burkolása elkészült. A külső térben megkezdődtek a kertészeti munkák, valamint a termál kutak megközelítését biztosító nagy teherbírású út építése. A belső térben elkészült a csúszda park, a szikla barlang, és sziklafal, melyről még a kúszó növényzet elhelyezése, és a szikla felület kezelése van hátra. Az élmény medencék burkolása napokon belül befejeződik, megkezdődhet a medencéket körüljáró burkolatok készítése. A nedves téri álmennyezetek 12 m magasságban a helyükre kerültek. Az épület végleges energia ellátása víz, villany, és gáz vonatkozásában megtörtént. A próba fűtés elindult, de próbaüzem indítására vár a szellőzés technika, és az uszoda gépészet is. A felületképzések folyamatban vannak. A monumentális, hazánkban egyedülálló, csúszda parkkal felszerelt, 17 hónapja épülő élményfürdő ünnepélyes átadására, vezető politikusok jelenlétében, várhatóan december 20-án kerül sor.

Bokrétaünnep a mélykúti gigaépítkezésen

bokrétaünnep, vagy régies nevén, a német-osztrák Gleichenfest tükörfordításával: falegyenünnep, az építők és építtetők közös ünnepe, amelyet az épület tartószerkezetének elkészültekor szoktak megtartani.
Az egyes fontosabb munkafázisok után ünnepélyes összejöveteleket tartottak, ezeken találkozhattak a vezetők és beosztottak, és hasonlóan az aratás utáni hálaadási ünnepségekhez (aratóünnep), megünnepelték a munka eredményét.
A hagyományok szerint az épület legmagasabb pontjára bokrétafát állítanak, vagy bokrétacsokrot helyeznek el.

A Mélykúton épülő víziszárnyas feldolgozó üzem a közelmúltban már elérte a legmagasabb pontját, a hagyomány-tisztelő ünnepet azonban július 17-én tartották meg, s került a létesítmény tetejére a bokréta. Az ún. tálcázó helyiségben a több mint 300 szakmunkást Kurt Weiss vezérigazgató, valamint Knáb János, a Merkbau Kft. műszaki igazgatója köszöntötte. Mindketten hangsúlyozták, milyen kiemelkedő jelentőségű a beruházás, ami terv szerint halad, s az őszi próbaüzemnek nem látják akadályát. Megköszönték valamennyi dolgozó munkáját, majd a szokásoknak megfelelően délutáni ebéddel kedveskedtek munkatársaiknak.
Az eseményen együtt koccintottak a projekt sikeréért a beruházásért felelős Kiss István a Zrt. igazgatósági elnöke, Kurt Weiss vezérigazgató, valamint a kivitelezést végző cégek képviselői Knáb János műszaki igazgató és Németh Miklós a Modinvest Kft. ügyvezetője.
Az építési mérföldkőnél megjelent családjával a létesítmény felelős építész-tervezőője Birkás Gábor úr is.

Gyulai Várfürdő fejlesztése

2012.június 20-án elkezdődött a „Gyulai Várfürdő fejlesztése 2009 projekt építési beruházás feladatainak elvégzése” elnevezésű beruházás.
A közbeszerzési eljáráson a generál kivitelezést három közös vállalkozás, a Modinvest Kft, a Swietelsky Magyarország Kft, és a Békés Drén Kft nyerte el 33% - 34% - 33% részarányban. Bekerülése meghaladja a két milliárd forintot. Az alapozás során jelentkezett talajmechanikai problémák miatt az eredetileg kitűzött határidő módosításra került. A módosított befejezési határidő 2013. november 15.
A projekt két részből áll. I. ütemben felújításra került a meglévő Fő épület. Üveg bevilágító felülettel ellátott tetőszerkezet került kialakításra, valamint teljesen új, a kor elvárásainak megfelelő beléptető rendszer készült.
II. üteme az új, mintegy 2200m2 alapterületű Élményfürdő galéria szinttel, hazánkban egyedülálló csúszdaparkkal, és szauna világgal. Az új részt egy úgynevezett Nyaktag köti össze az előzőleg felújított Fő épülettel.
Az Élményfürdő 6 cikkelyből áll, váltakozva vasbeton szerkezet, és acél falváz tartókra szerelt alumínium függönyfal rendszer mind a fal, mind a tető vonatkozásában.
A szerkezet építés idén június hónapban fejeződött be. Az épület légmentes zárását augusztus végén értük el. Jelenleg a szakipari, és befejező munkák folynak. A dolgozói átlaglétszám naponta meghaladja a 140-150 főt, különböző szakmákban. Napjainkban készül a hydro álmennyezet 12 m magasságban, folynak a medencék burkolási munkái, készül az élményhez tartozó műszikla barlang, megkezdődött a belső felületképzés a vasbeton szerkezetek glettelésével, festésével. Október hónapra van ütemezve a medencetéri körüljáró burkolatok készítése anyagukban színezett kőporcelán lapokból, melyek két színben, és három méretben lesznek kiosztva. falfelületeken is, változó magasságban, és alakzatokban. Az Élményfürdőben vízibár is kialakításra kerül, melyben lehetőség lesz az élménymedencéből, és a medencetérből történő fogyasztásra is.


A galéria szinten étkezési lehetőséget is biztosító büfé kerül kialakításra.
A belső színvilág, és burkolatok minél esztétikusabb kialakításában a kiviteli tervek mellett a Várfürdő által megbízott belsőépítész tervező heti két alkalommal történő tervezői művezetése is segíti munkánkat.
Az élményfürdőben termál vizes medence nem lesz. A hálózati vizet a Várfürdő meglévő termál medencéinek forgatott vizének hőjével fűtik, melyet a medencék alatti gépészeti térben épített puffer tároló medencékben pihentetnek. Az egész épületben gépi szellőzés biztosítja az állandó hőmérsékletet, és 55%-os páratartalmat.
A fürdőzők biztonságának érdekében a vízgépészethez korszerű automatizálás, és felügyeleti rendszer készül. A Nyaktagban egy darab, üvegtornyos panoráma lift szolgálja az akadálymentesítést, és kényelmet, az Élményfürdőben további egy darab teherlift, és egy darab személylift készül.
A nagy magasságú üveg oldalfalak, és üvegtető felületek takarításának, illetve a galéria légtérben elhelyezett rizs lámpák, pánik világítás, és hangosítás szervízelésének biztosítására „Skytech” típusú alpintechnikai rendszer kerül beszerelésre.
A jelenlegi elképzelések szerint, a próbaüzemet követően, vezető politikusok jelenlétében, várhatóan december 20-án kerül sor az ünnepélyes átadásra.

 

További képek a kivitelezésről és látványképek...

Mélykúton folyik a térség legnagyobb beruházása (videóval)

Az ütemezésnek megfelelően folyik a térség legnagyobb ipari beruházása Mélykúton, a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó üzemének építése, melynek kivitelezője a kiskunhalasi Merkbau Kft. és a Modinvest Kft.

Terveik szerint ősszel már megkezdődhetnek a próbavágások az új víziszárnyas-vágóhídon.

A magyar kormány által 4,4 milliárd forinttal támogatott zöldmezős beruházással mintegy 350 új munkahelyet hoznak létre a felső-bácskai kisvárosban, ahol a közel 9 hektáros telken a beépített terület több mint 18 ezer négyzetméter lesz. Az új üzem alapkövét múlt év szeptember 15-én rakták le és az építkezés első ütemét idén szeptember végére szeretnék befejezni és akkor kezdődnének a próbavágások. A tervek szerint novemberben már teljes kapacitással működhet a vágóhíd, ahol egy tízórás műszakon 50 ezer kacsát dolgozhatnak fel. A vágóhíd mellett készül egy feldolgozó üzem, egy hűtő- és fagyasztóház és egy szennyvíztelep is.

 

Tekintse meg az építkezésről készült legfrissebb drónfelvételt.

https://www.youtube.com/watch?v=a-KUyjbDm04&feature=youtu.be

Gyula Erkel Ferenc Művelődési Központ Átalakítása

A projekt főcéljai:

1.)    Akadálymentesítés

-          Akadálymentes feljáró építése

-          Akadálymentes WC kialakítása

-          Akadálymentes páholy létesítése

-          Lépcsőlift szerelése

2.)    Fűtéskorszerűsítés

-          Homlokzati hőszigetelés

-          Homlokzati nyílászárók cseréje

-          Új fűtési rendszer kialakítása

-          Új szellőztető rendszer készítése a színházteremben

3.)    Kisebb belső átalakítások

-          Kávézó és büfé felújítása

-          Gyermek játszóház kialakítása

 

Elkészültek a funkció változásból adódó átalakítások, válaszfalak áthelyezései, nyíláskialakítások, aljzat alatti szerelések, aljzatbetonok.

Jelenleg két homlokzaton (Északi és Keleti) folyik a nyílászárók cseréje valamint a homlokzatburkolat tartóvázának szerelése.

Az épület belsejében zajlik a fűtési rendszer szerelése, villanyszerelés, gipszkartonozás.

Képek az építkezésről itt.

Az év fürdője lett a Gyulai Várfürdő

A Gyulai Várfürdő nyerte el 2013-ban az „Év Fürdője” díjat, melyet a Turizmus és Profit 2014 keretében adták át az Utazó Magazin által felkért szakemberek és olvasók szavazatai alapján, melyet a Modinvest Kft. építésével alakult ki.

Az Utazó Turisztikai Díjának elnyerése elismerésként szolgál, és megerősíti a Gyulai Várfürdőt abban, hogy szolgáltatásainak színvonala megfelel a kor igényeinek és a vendégei elvárásának - közölte a cég menedzsmentje.

A már meglévő és magas színvonalat képviselő szolgáltatások – gyógyfürdő, strand, Castello Wellness és Szaunapark, Beauty Masszázs Szalon – mellett az AquaPalota a Gyulai Várfürdőnek egy új, színes, vidám és minden igényt kielégítő arcát kelti életre. A mintegy 900 négyzetméternyi vízfelületen számtalan élményelem – sodrófolyosó, álló-, és fekvőmasszázsok, vízesések, buzgárok, nyakzuhanyok, ugrómedence, családi csúszda, “fényalagút” testcsúszda, a Magyarországon egyedülálló módon felfelé tartó, a “fel(l)ejtő” fánkos csúszda - biztosítja a vendégek szórakozását. A vakmerő és rettenthetetlen vendégek próbára tehetik merészségüket a trambulinon, amelyről egy 4 méter mély ugrómedencébe csobbanhatnak. A kényelem sem marad el, hiszen pezsgőpadok, buzgárok, az új szaunavilág nyújtotta lehetőségek és egy vízi bár elégíti ki a fürdőzők minden igényét. Amíg a nagyok szórakoznak, hódolnak az izgalmas élvezeteknek, addig a kicsik a játszótereken lelhetnek lélegzetelállító kalandokra - írták.

forrás: http://gyulatelevizio.hu/

 

BAJAI SZENT RÓKUS KÓRHÁZ ÚJ HOTEL ÉPÜLET

2013. július 12. –én a Modinvest Kft. és Emel Kft., mint közös ajánlattevők és Dr. Tóth Gábor főigazgató-főorvos részéről aláírásra került a „Struktúraváltás a Bajai Szent Rókus Kórházban” elnevezésű, TIOP-2.2.4-09/1-2010-0003 azonosító számú projekt szerződése.


Alagsor + Földszint + I-V. Emelet + Gépészeti szint szintszámú lapostetős épület épül. Szintenként változó funkciókkal, helyet kap majd a patológia, szakrendelők, belgyógyászat, nőgyógyászat, neurológia, szülészeti osztály, szülészeti műtőblokk, gyermekosztály és anyaszállás.

A kivitelezés várható befejezése 2014 nyara.

Címünk:
H-Magyarország
6400 Kiskunhalas, Kéve utca 39.
Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek: 8.00-16.00
Hétvége: ZÁRVA

Adatvédelem

Jelen Felhasználási nyilatkozat a Modinvest Kft. (http://www.modinvest.hu) weboldalra (továbbiakban weboldal) vonatkozik. Tisztelt Látogató a weboldal megtekintésével jelen nyilatkozatot tudomásul veszi és elfogadja. A Modinvest Kft.
bővebben ...

Cégcsoport

MSZ EN ISO 9001:2009 - 503/0197(4)
MSZ EN ISO 14001:2005 - KIR / 47(3)
MSZ 28001:2008 - MEBIR / 25(1)

Akik itt vannak!

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi