Nyomtatás
A sajtó képviselői tekinthették meg elsőként a kiskőrösi laktanyát

A sajtó képviselői tekinthették meg elsőként a kiskőrösi laktanyát

Képgaléria

Augusztus 7-én megmutatták a sajtó képviselőinek az újonnan épült tűzoltólaktanyát, ahol már csak a tereprendezés és a helyiségek bútorozása van hátra. A létesítmény egy új, több mint ezer négyzetméteres tűzoltólaktanyát és egy raktárépületet foglal magában ami a Modinvest Kft. kivitelezésében valósult meg.

A csaknem teljesen kész épületben különleges látogatást tehettek a sajtó képviselői. Az átadást megelőző pénteki sajtóbejáráson az újságírók a kulisszák mögé tekinthettek, ezáltal arról is meggyőződtek, hogy a zöldmezős beruházásként elkészült ingatlanegyüttes a legkorszerűbb technológiákkal és berendezésekkel szolgálja ki az ott szolgálatot teljesítő tűzoltókat.  2020. augusztus 7-én sajtóbejárást tartottak az újonnan épülő tűzoltó laktanyában. A „tárlatvezetést” Paksi Dénes tűzoltó alezredes, a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka tartotta meg a megjelent sajtósok számára.

A létesítmény egy új, több mint ezer négyzetméteres tűzoltólaktanyát és egy közel háromszáz négyzetméteres raktárépületet foglal magában. Az épület jelenleg munkaközi állapotban van, tehát a műszaki átadás sem történt meg. Paksi Dénes a sajtóbejáráson bemutatta a csarnok kapacitását is, mely 3 szerállásból és egy járműmosó-részlegből áll. Az egyik legfontosabb része a laktanyának az ügyeleti helyiség. A parancsnoki épületszárnyban elhelyezkedő központban 24 órás szolgálatot teljesít az ügyeletes. Feladata a tűzoltóság riasztás-irányítása, illetve kapcsolatot tart a kint levő tűzoltóegységekkel is. Emellett innen történik még az épület gépészeti eszközeinek a vezérlése is. Az építés során kialakítottak különböző raktározást, tárolást szolgáló helyiségeket, így a tűzoltók védőfelszereléseinek is külön tárolót építettek. 44 fakk került kialakításra, hiszen a 39 fős vonuló egység mellett a 8 órás munkarendben dolgozó tiszti állománynak is van védőfelszerelése.

Paksi Dénes elmondta: egy 30 kilowatt teljesítményű aggregátor is beüzemelésre került, melynek legfontosabb feladata, hogy áramszünet esetén is biztosítsa a folyamatos munkához szükséges energiát. Emellett fontos tényező, hogy az épület energiaellátásáért napelemek felelnek. Így az épület megfelel a kor követelményeinek, így az energiafelhasználás a lehető legkisebb lesz.