• Telefon: +36 77 521 160 
  • Mobil:+36 30 399 7195
  • Email: mi(kukac)modinvest.hu
  • Nyitvatartás: 08:00 - 16:30

www 1.0

Aktuális információk, hírek

Az építész szakma legmagasabb elismerését nyerte el a gyulai Almásy-kastély

Az építész szakma legmagasabb elismerését nyerte el a gyulai Almásy-kastély

A szakma legmagasabb elismerését, az Építészeti Nívódíjat kapta meg a gyulai Almásy-kastély. Az épület főbejáratánál pénteken avatták fel azt az emléktáblát, amely a műemlék tökéletes helyreállítását és a remek kivitelezést fémjelzi. Krizsán András hangsúlyozta: számos építész és építőipari díj között ez az egyetlen olyan elismerés, amely valóban közös ünnepe, közös öröme az alkotóknak: az építésznek, a kivitelezőnek, a beruházónak, illetve az egész közösségnek. A tervezők az épület átvételekor sok hibát, statikai problémát találtak a leromlott állapotú kastélyon. A szerkezet ingoványos területre épült, több helyen süllyedt és omladozott. A teljes újjáépítéshez, megerősítéshez

és állagmegóváshoz a kivitelező szerint több területet átfogó szakembergárdára, köztük művészettörténészekre, falkutatókra, statikusokra és épületgépészekre volt szükség.

Németh Miklós, a MODINVEST Építőipari -Beruházó és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője kifejtette: mély alapozási technológiával végezték el a beruházást, biztosítani kellett a beázásmentességet, majd újra kellett építeni az egész belső teret és meg kellett építeni a homlokzatot is. Az eseményen hangsúlyozták: másfél év megfeszített munkája meghozta a gyümölcsét, hiszen az Almásy-kastély végül elnyerte a szakma legrangosabb elismerését, az Építészeti Nívódíjat. Ezt a főbejáratnál mostantól arany emléktábla hirdeti.

Fotó: Kovács Dénes
Forrás: behir.hu


Társaságunk 1990. 04. 09-én jött létre magánszemélyek társulásával Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. néven. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 1990. Június 05-én, Cg: 03-09-000330. szám alatt jegyezte be a céget a cégnyilvántartásba. A Modinvest Kft 1990. óta végzi eredményesen tevékenységét.

Friss hírek

Összes hír

Nyitva Tartás

Hétfő - Péntek
8:00 - 16:30
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

A raktárak nyitva tartása ettől eltérő lehet. Kérjük egyeztessen előzetesen kollégánkkal!

Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel a legfrissebb tartalomra, frissítésekre, felmérésekre és ajánlatokra.

Adatvédelmi irányelvekGDPR