• Telefon: +36 77 521 160 
  • Mobil:+36 30 399 7195
  • Email: mi(kukac)modinvest.hu
  • Nyitvatartás: 08:00 - 16:30

www 1.0

Aktuális információk, hírek

Átadták a lovasközpontot, aminek segítségével ott lehetünk a következő olimpián

Átadták a lovasközpontot, aminek segítségével ott lehetünk a következő olimpián

Vasárnap adták át a felújított Hirling József Lovasparkot Kiskunhalason. Az elmúlt harminc év legnagyobb fejlesztése 284 millió forintból valósult meg a Modinvest Építőipari-, Beruházó- és Kereskedelmi Kft. kivitelezésében.  A beruházás kapcsán újulhatott meg  az ország egyetlen őgyepes lovaspályája - derült ki az MTI híréből.

A jövőben a teljes lovasbázis korszerűsödhet

Kiépítették a teljes csatorna- és vízelvezető-rendszert, valamint új bejáratokat, kamionbeállókat, belső parkolókat, mutatós útburkolatot is kapott a bázis. A 2000 négyzetméteres filces pálya bővítése úgy történt, hogy alkalmas legyen nemzetközi versenyek rendezésére. Megújult továbbá a zsűritorony, vizesblokkok és a közösségi tér is.

A kiskunhalasi Lovas és Szabadidő Központ Kft. által üzemeltetett, több mint 110 éves lovaspark a felújítás során többfunkciós konferencia és rendezvényházzá változott.

A Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere reményét fejezte ki az átadón, hogy az első ütem után a többi fejlesztési tervükhöz is kapnak támogatást, hiszen a teljes lovasbázist - a lelátókat, az istállókat és a fedeles lovardát - is szeretnék korszerűsíteni, mert sportági, valamint turisztikai céljaik is vannak a lovasparkkal.

A magyar lovassport újra szerepelhet az olimpián

Kiskunhalas a csipke és a gyógyfürdő mellett a hazai lovasélet központja, már évszázadok óta. Budai Gyula miniszteri biztos az ünnepélyes átadón reményét fejezte ki, hogy a mostani fejlesztésnek köszönhetően már a 2020-as tokiói olimpián is ott lehetnek a magyar lovasok, akár a halasi sportegyesületből is.

A lovasbázist 1902-ben a csendőrség hozta létre, majd a második világháború után rövid időre a rendőrségé, majd a határőrségé lett. 1953-ban Hirling József, a lovaspark névadója, megalapította a Határőr Dózsa Sportegyesületet.


Társaságunk 1990. 04. 09-én jött létre magánszemélyek társulásával Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. néven. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 1990. Június 05-én, Cg: 03-09-000330. szám alatt jegyezte be a céget a cégnyilvántartásba. A Modinvest Kft 1990. óta végzi eredményesen tevékenységét.

Friss hírek

Összes hír

Nyitva Tartás

Hétfő - Péntek
8:00 - 16:30
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

A raktárak nyitva tartása ettől eltérő lehet. Kérjük egyeztessen előzetesen kollégánkkal!

Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel a legfrissebb tartalomra, frissítésekre, felmérésekre és ajánlatokra.

Adatvédelmi irányelvekGDPR