• Telefon: +36 77 521 160 
  • Mobil:+36 30 399 7195
  • Email: mi(kukac)modinvest.hu
  • Nyitvatartás: 08:00 - 16:30

www 1.0

Aktuális információk, hírek

Felújított iskolában kezdték meg a tanévet a kisdiákok Kiskunhalason

Felújított iskolában kezdték meg a tanévet a kisdiákok Kiskunhalason

Az elegáns, kellemes színek, a megújult üvegfolyosó, a bútorzat egy részének cseréje az elvárásoknak megfelelő, esztétikus környezetet eredményezett. Az iskola épületének igényes és esztétikus megjelenése a felújítást végzett Modinvest Kft. munkájának eredménye. Az egyes munkafázisok úgy valósultak meg, hogy a kivitelező és az iskola vezetése hetente egyeztetett a részletekről. A tankerület által benyújtott pályázat keretében homlokzati hőszigetelés, nyílászárócsere valósult meg, új kazán került beépítésre és cserélték az elavult öntöttvas radiátorokat, belső tereket rendeztek át és újítottak meg, valamint a padlóburkolatok is megszépültek. Az elsősök köszöntése és ünnepélyes tanévnyitó után jelképes szalagátvágással átadták a felújított Iskolát a tanévet kezdő diákok számára. Az ünnepélyes tanévnyitó műsor már az Iskola újonnan kialakított aulájában került megtartásra, ahol korábban a könyvtárt találhatták meg a nebulók. A kedves kis műsor, versek és énekek után a elsős kis diákok megkapták az iskola jelvényét, melyet ezek után büszkén hordhatnak magukon, hiszen Ők is a Fazekasosok

családjának nagy táborához tartoznak.

Az 1972-ben épület iskola megújítására a Kiskőrösi Tankerületi Központ az EFOP 4.1.3 pályázati konstrukción nyerte az ehhez szükséges 145 millió forintot, melyből a Fazekasra 120 millió forint forrást használtak fel, a balotaszállási tagintézményre pedig a teljes összegből fennmaradó további forrásokat. A fejlesztés eredményeként, a fűtéskorszerűsítésnek, szigetelésnek és nyílászáró-cserének köszönhetően korszerűbbé vált épület egyúttal sokkal szebb és kényelmesebb is lett.

A két fő épületrész közötti üvegfolyosón az alumíniumkeretes ablakokat korszerűbbekre cserélték az energiatakarékosság érdekében. A főépület és egy tantermi blokk 18 cm-es külső hőszigetelést kapott. A fűtés korszerűsítése annak költségeit csökkenti, ráadásul az elavult kazánokat korszerűbbre cserélve a kazánház felszabadult, így igényes átalakítása után oda lehetett költöztetni a korábban szükségteremben elhelyezett könyvtárat. Ennek köszönhetően a korábbi könyvtár helyén nyert az iskola egy tágas, világos aulát is, aminek látványa az iskolába lépő számára újabb kellemes benyomást okoz. Rendezvények színhelyeként szolgálhat majd, ahol a kiállítási eszközök elhelyezésére és a tér elválasztására is lehetőséget teremtettek.

Az emeleten kialakítottak egy olyan helyiséget, mely korszerű be- és elrendezésével lehetővé teszi kis- és nagycsoportos tanulói foglalkozások tartását, műhelyfoglalkozások során pedig a báziskolai feladatok ellátását is segíti. A tanulói szekrények is új ajtókat kaptak, így két-két tanulónként zárható részbe tudnak majd pakolni. Szociális helyiségek is újultak meg, és sikerült kialakítani egy tárgyalót. Két tanterem és az új könyvtár korszerű és esztétikus bútorzatot kapott. Beszerzésre kerültek kültéri fitnesz eszközök, melyek elhelyezése és rögzítése a közeljövőben történik meg. Tehát az egész épületet érintő, pályázati forrásból történt felújításhoz kapcsolódóan szükségessé váltak további, kisebb-nagyobb munkák. Ezekben a fenntartó Kiskőrösi Tankerületi központ, a működtető Kiskunhalas Város Önkormányzata és az iskola Szülői Munkaközössége, valamint az iskolát rendszeresen támogató Segíts Magadon Alapítvány is részt vállalt. Az energiatakarékosság mellett az is fontos szempont, hogy a tanulók és az iskolában tartózkodó felnőttek közérzetére is tartósan jó hatással legyen a környezet, melynek rendben tartásában mindenki részt vállal.

bacsmegye.hu


Társaságunk 1990. 04. 09-én jött létre magánszemélyek társulásával Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. néven. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 1990. Június 05-én, Cg: 03-09-000330. szám alatt jegyezte be a céget a cégnyilvántartásba. A Modinvest Kft 1990. óta végzi eredményesen tevékenységét.

Friss hírek

Összes hír

Nyitva Tartás

Hétfő - Péntek
8:00 - 16:30
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

A raktárak nyitva tartása ettől eltérő lehet. Kérjük egyeztessen előzetesen kollégánkkal!

Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel a legfrissebb tartalomra, frissítésekre, felmérésekre és ajánlatokra.

Adatvédelmi irányelvekGDPR