• Telefon: +36 77 521 160 
  • Mobil:+36 30 616 6488
  • Email: mi@modinvest.hu
  • Nyitvatartás: 08:00 - 16:30

www 1.0

Aktuális információk, hírek

Az idei év végére régi-új pompájában tündököl majd a gyulai Almásy-kastély

Az idei év végére régi-új pompájában tündököl majd a gyulai Almásy-kastély

Képgaléria

Ma délután a kastélyban aláírta dr. Görgényi Ernő polgármester és Németh Miklós, a kivitelező cég képviselője az építési szerződést.

Megkezdődhet a Hétköznapok és ünnepek az alföldi kastélyokban – A gyulai Almásy-kastély évszázada című projekt, miután ma délután dr. Görgényi Ernő polgármester és Németh Miklós, a nyertes kivitelező cég ügyvezetője aláírta az építési szerződést. Egy hosszú út egyik legfontosabb állomásához ért Gyula városa: eredményesen zárult a közbeszerzési eljárás, melynek nyertese a Modinvest Kft. A kivitelezés február 10-én indul, s - a szerződés szerint - december 31-ére be kell fejezni a munkálatokat azért, hogy egy történelmileg hiteles, ugyanakkor élményközpontú kiállítás biztosítson turisztikai vonzerőt a városnak – hangzott el dr. Görgényi Ernő polgármesternek az aláírási ceremóniát felvezető beszédében.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő a tavalyi nyár egyik epizódjára emlékeztetett, amikor a Gyulai Várfürdő AquaPalotájának alapkövének letételekor Lázár Jánossal, a miniszterelnökséget vezető államtitkárral, a kastély leendő sorsáról is eszmét cseréltek. Alig pár hét elteltével kapta meg a város a hírt, hogy pozitív elbírálásban részesült a 2 milliárd forintot megközelítő összegről szóló pályázatunk.

Németh Miklós örömét fejezte ki, hogy több hónapos közbeszerzési eljárás után lehetőséget kaptak a megvalósításra, melyet helyi vállalkozóval, a Futizo Kft.-vel közösen végeznek el. Az ügyvezető leszögezte, hogy a kétszintes, alápincézett és igen rossz állapotban lévő épület korhű megőrzése és bemutatása nagy feladat. Mindezek ellenére a kivitelezés során törekedni fognak az energiatakarékos megoldások alkalmazására: a kiállítótermek klímáját geotermikus padlófűtési rendszer biztosítja, a külső épület-megvilágítás ledes technológiával készül, és korszerű nyílászárókkal látják el a kastélyt.

www.gyulaihirlap.hu
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba


Társaságunk 1990. 04. 09-én jött létre magánszemélyek társulásával Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. néven. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 1990. Június 05-én, Cg: 03-09-000330. szám alatt jegyezte be a céget a cégnyilvántartásba. A Modinvest Kft 1990. óta végzi eredményesen tevékenységét.

Friss hírek

Összes hír

Nyitva Tartás

Hétfő - Péntek
8:00 - 16:30
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

A raktárak nyitva tartása ettől eltérő lehet. Kérjük egyeztessen előzetesen kollégánkkal!

Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel a legfrissebb tartalomra, frissítésekre, felmérésekre és ajánlatokra.

Adatvédelmi irányelvekGDPR