• Telefon: +36 77 521 160 
  • Mobil:+36 30 399 7195
  • Email: mi(kukac)modinvest.hu
  • Nyitvatartás: 08:00 - 16:30

www 1.0

Aktuális információk, hírek

Javában zajlik a szabadkígyósi Wenckheim-kastély felújítása.

Javában zajlik a szabadkígyósi Wenckheim-kastély felújítása.

Képgaléria
Ez év márciusában bezárt a szabadkígyósi Wenckheim-kastély és megkezdődtek a több mint 140 éves épületegyüttes renoválási munkálatai. Lengyel Szilárd, a Modinvest Kft. fő-építésvezetője elmondta: a kastély felújítása több ütemből áll, jelenleg az elsőre van szerződésük. Ez azt jelenti, hogy a főépület külső homlokzatát teljes mértékben renoválják, a pince szinten teljes vízszigetelést végeznek aljzatcserékkel, vakolásokkal. Az épület földszinti részét teljeskörűen felújítják, de az emelet csak éppen végpontok fogadására lesz alkalmas, hogy a kettes ütem folytatódhasson a későbbiekben.

Balogh József, Szabadkígyós polgármestere elmondta: a jelenleg rendelkezésre álló támogatási összeg csak az A épület felújítására lesz elegendő. Ebből a több mint 3,1 milliárdból a B épület renoválását nem tudják kivitelezni. Ezért most a Pénzügyminisztériumhoz fordult, hogy ennek a szárnynak a felújításra is kaphassanak támogatást.

A kastély termeit és közvetlen környezetét építési területté nyilvánították, így az a felújítási munkálatok alatt zárva van. Viszont a 27 hektáros park nagyobb része továbbra is látogatható, érdemes kívülről megcsodálni az impozáns épületet, a tó környékét pedig az ifjú párok is szívesen választják az esküvői fotózások helyszínéül – tájékoztatott a szabadkígyósi Wenckheim-kastély idegenvezetője. Lánczi Ildikó hozzátette: a kastély bezárásával egyidőben egyéb, a Wenkcheim-hagyatékot bemutató kulturális programokkal várják a parkba látogatókat és augusztusban a Szabadkígyósi Kastélynapokat is megrendezik.

(Fotó: Fazekas Róbert)


Társaságunk 1990. 04. 09-én jött létre magánszemélyek társulásával Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. néven. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 1990. Június 05-én, Cg: 03-09-000330. szám alatt jegyezte be a céget a cégnyilvántartásba. A Modinvest Kft 1990. óta végzi eredményesen tevékenységét.

Friss hírek

Összes hír

Nyitva Tartás

Hétfő - Péntek
8:00 - 16:30
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

A raktárak nyitva tartása ettől eltérő lehet. Kérjük egyeztessen előzetesen kollégánkkal!

Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel a legfrissebb tartalomra, frissítésekre, felmérésekre és ajánlatokra.

Adatvédelmi irányelvekGDPR